RADETON FÓRUM 

Videonávody, novinky, zkušenosti uživatelů a vše kolem inženýrských sítí

Vše o tomto multikorelátoru - měření z praxe, filtrování, křížová korelace, špeky, plasty a hydrofony
By admin
#20
Rád bych se podělil o zkušenosti s hydrofony. Předkládám první měření na novém SW, kde Enigma krásně lokalizovala únik, přitom oba hydranty (senzory 2 a 3) podtékaly a generovaly takový šum, že byl slyšet i bez elektronického ucha. Přesto se poruchu podařilo zaměřit na velkou vzdálenost. Dokonce byly vidět hned 3 špičky, porucha + 2x podtékající hydrant.
korelace.png
korelace.png (117.63 KiB) Zobrazeno 48455 x
Při prohlížení měření nezapomeňte zapnout spektrální ekvalizér.
Přílohy
(5.87 MiB) Staženo 2313 x
By Rudi
#76
Mohu potvrdit použití nízkých filtrů, u hydrofonů mi dost funguje i změna o 1Hz, špička se dá vylepšit do dokonalosti. Nebát se používat filtry jako 1-9Hz a podobně - jsou to úplně jiný výsledky jako třeba filtr 5-20Hz !!
By Dirhik
#545
Přidávám krásné měření ze Šumperku a děkuji tímto za jeho zaslání! Je to světový rekord na PVC !!! A navíc křížově potvrzený... Zajímavé u tohoto příkladu je to, že časové zpoždění bylo tak vysoké, že se do špička do korelačního okna skoro nevešla! :-o Jestli to takhle s výkony Enigmy s použitím hydrofonů půjde dál, bude muset Primayer zvětšit časové zpoždění aspoň na dvě sekundy :-))
Přílohy
(7.2 MiB) Staženo 1525 x
By Dirhik
#547
Nevím, zeptáme se, případně někdo ze Šumperku doplní. Nyní ale posílám další lahůdečku - nový rekord z Norska! Jedná se o kombinované měření s hydrofony i akceletometry. Dá se s tím vyblbnout, zkoušet různé rychlosti, kombinovat hydrofon s normálním senzorem atd. Rekord spočívá v délce úseku mezi senzory na PVC - není to úplně špičková korelace, ale ukazuje přesně na místo úniku. Vzdálenost A4 - A6 je 435m !! Na filtru 110-200Hz je špička vidět. Potvrdit ji lze z hydrofonové korelace H1 - H3.
Norge.png
Norge.png (70.42 KiB) Zobrazeno 47288 x
Přílohy
(13.6 MiB) Staženo 2307 x
By Dirhik
#551
Rekordní měření ze ŠPVS - porucha na 1191m. Gratulujeme!
1-3 - 578,7m.png
1-3 - 578,7m.png (12.63 KiB) Zobrazeno 47048 x

Porucha byla navíc potvrzena z další korelace - rozdíl jen 30cm.
1-2 - 578,4m.png
1-2 - 578,4m.png (12.01 KiB) Zobrazeno 47048 x
By Dirhik
#555
Časové zpoždění mez 2 - 3 bylo skoro limitních 1,5 sekundy. Toto je zajímavý případ, který jasně demonstruje to, že větší vzdálenost nemusí nutně znamenat horší výsledek a že teoretický potenciál Enigmy je v řádech kilometrů! Však mrkni se na to měření, je ke stažení v příspěvku výše - Kremancov.
Uživatelský avatar
By xerius
#556
Dirhik píše:Časové zpoždění mez 2 - 3 bylo skoro limitních 1,5 sekundy. Toto je zajímavý případ, který jasně demonstruje to, že větší vzdálenost nemusí nutně znamenat horší výsledek a že teoretický potenciál Enigmy je v řádech kilometrů! Však mrkni se na to měření, je ke stažení v příspěvku výše - Kremancov.
Inak v tom príklade je krásne vidieť,že nie vždy platí tabuľková rýchlosť šírenia zvuku ;). Ale fakt ma prekvapuje,že je to meranie PVC na tak veľkú vzdialenosť. Asi si ešte raz zapožičiam hydrofóny :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]