RADETON FÓRUM 

Videonávody, novinky, zkušenosti uživatelů a vše kolem inženýrských sítí

Tohoto lokátoru se u nás prodalo přes 1000 ks a je nejpoužívanějším zařízením - podělte se o své zkušenosti!
By martin
#49
Na školení som zachytil, že sa pomocou prijímača RD4000 dá merať prúd a podľa neho by som mal vedieť či trasujem svoj kábel alebo nie. Ja tam však žiadny prúd nevidím. Viete mi poradiť ako to funguje?
By laco
#50
Veľkosť prúdu sa Vám ukáže vždy keď meriate hĺbku. Je to ten údaj vľavo dole na displeji napr. 15,4 mA. Keď máte v chodníku viacero odoziev odmerajte veľkosť prúdu(súčasne s ňou meriate aj hĺbku) a kde bude najväčšia hodnota prúdu to je Váš kábel
By boris
#118
ano, ale není to tak vždy. záleží na tom, co trasujete. jestli je to nějaký silový kabel, nebo trubky, tak je to z 99% pravda, ale když je to nějaký "hodněžilový" kabel, tak vlivem stáčení žil to nemusí být pravda. o metr dál mohou být hodnoty proudu zase jiné. také na to má(ale ne vždy) vliv poloha kabelu proti konkurenčním vedením. jestli je tím rušivým elementem nějaká trubka či drát, tak to nehrozí. zrovna tak pokud je to "zetkovaný" kabel( s pancířem ať už z hliníkových, nebo železných drátů či pásků). i hloubka a vzájemná poloha zaměřovaných kabelů hraje roli. pokud bude zaměřovaný kabel v metrové hloubce a přímo nebo skoro přímo nad ním "cizí" v hloubce 30, tak ten váš může také ukázat nižší hodnotu. pak nezbývá(pokud nemáte směr proudu), než pohlídat odbočení cizího a vracet se, nebo je "přečíst" z boku. jít metr do strany a šikmo přijímačem se je snažit identifikovat. a někdy je nejlepší obětovat půl hodiny práce s krumpáčem, než riskovat prů...r. ale to je třeba posuzovat případ od případu. vůbec není na škodu,když se setkáte s takovýmto případem, tak i za cenu obětování vlastního volna být u výkopových prací. a postupně pročuchávat a zkoumat. odměnou vám za to bude zkušenost, protože vy jediný víte, jak se vám kabel ozýval na povrchu při kolmém čuchání a jak při šikmém. a uvidíte jaká byla skutečnost. tyto zkušenosti, které máte v hlavě, jsou k nezaplacení, protože se většinou nedají naučit na žádném školení. vy si na ně za normálních okolností ani nevzpomenete, ale jakmile se objeví podobná situace, ihned se vám to vše podvědomně vybaví. a zákazníci(nebo i kolegové od jiných sítí) pak jen čučej a nechápou,jak jste to mohli zaměřit, když vám to ukazovalo něco úplně jiného 8-)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]